Hart centraal op lichtjesavond in Haulerwijk

Lichtjesavond op de begraafplaats in Haulerwijk. Foto: Rens Hooyenga

De lichtjesavond van Haulerwijk wordt dit jaar gehouden op woensdag 2 november. Het vindt plaats op de begraafplaats aan de Eikensingel. De lichtjesavond start om 19.00 uur.

De avond is om dierbare overledenen te herdenken en een lichtje te plaatsen bij het graf. Ook wanneer dierbaren elders begraven liggen of gecremeerd of verstrooid zijn, is het mogelijk om een lichtje te plaatsen. Dat gebeurt op het grote rood witte hart op de begraafplaats. De grafkaarsen worden ter plekke verstrekt.

Een spreekster houdt een woord tijdens de herdenking. Ook klinken daarbij klanken van muziekvereniging Excelsior. Iedereen wordt verzocht te verzamelen bij de achteringang van de begraafplaats aan de Ericastraat. Het is handig om zelf een zaklantaarn mee te nemen om het juiste graf te vinden in het donker.

De lichtjesavond wordt georganiseerd door Uitvaartvereniging De Laatste Eer Haulerwijk / Waskemeer in samenwerking met Stichting Begraafplaats Eikenhof. De begraafplaats zelf zal ook sfeervol verlicht zijn.

Nieuws

menu