Harde wind blaast isolatiemateriaal de vaart in

Pakketten piepschuim belandden in de vaart. FOTO HENK VONDELING

Pakketten piepschuim belandden in de vaart. FOTO HENK VONDELING

De Opsterlandse Compagnonsvaart in Appelscha lag donderdagmiddag vol met pakken piepschuim. Het isolatiemateriaal lag opgeslagen op de bouwplaats op de kruising van de Vaart Zuidzijde en het Smidslaantje toen een windvlaag grip kreeg op de pakketten.

Ongeveer de helft van al het isolatiemateriaal waaide donderdag de Vaart Zuidzijde over en belandde in de vaart, waarop de bouwvakkers het werk stillegden en zo snel mogelijk al het piepschuim weer uit het water probeerden te vissen. Zij kregen daarbij assistentie van schooljeugd. Op diverse plekken werden de piepschuimpakketten gebundeld langs de kant van de weg en op steigers vastgezet met sjorbanden, zodat het later opgehaald kan worden. Het bouwmateriaal kan als verloren worden beschouwd.

Medewerkers van het bouwbedrijf laten weten dat het piepschuim wel was vastgezet op de bouwplaats, maar de wind bleek net iets te krachtig. Op de bouwplaats stond tot vorig jaar de Poiesz Supermarkt. Bouwgroep De Jong uit Oosterwolde realiseert er momenteel woningen. Het perceel gaat tien appartementen tellen en er komt ook een twee-onder-één kap.