Gezinnen met ernstig ziek kind genieten op De Roggeberg in Appelscha

FOTO STICHTING GAANDEWEG

FOTO STICHTING GAANDEWEG

Bij RCN De Roggeberg in Appelscha vonden afgelopen week weer de ‘verwenweekendjes’ plaats. De gratis weekendjes werden mogelijk gemaakt door RCN Vakantieparken en stichting Gaandeweg waardoor 100 gezinnen met een ernstig ziek kind op vakantie konden bij een van de RCN vakantieparken. Zowel de organisatoren als de deelnemers kijken terug op een geslaagde week.

De gezinnen mochten in december één weekend in een van de RCN Vakantieparken door heel Nederland verblijven. Daar kregen ze een boodschappenpakket bij aankomst, waren de bedden lekker opgemaakt en werd in alle avondmaaltijden voorzien. Zo hadden deze gezinnen echt alle tijd voor elkaar. RCN doet dit aanbod geheel belangeloos.

Eén van de deelnemers: ,,Ik wil jullie nogmaals zo ongelooflijk bedanken voor het fantastische weekend dat we hebben beleefd door jullie hulp bij RCN. Overal hadden ze rekening mee gehouden en ons volledig in de watten gelegd. Het weekend ging veel te snel voorbij... dan pas merk je hoe je er aan toe was. Dankjewel dat jullie mede hiervoor gezorgd hebben, een grote glimlach op onze gezichten!”. Een andere deelnemer zegt erover: ,,Eigenlijk schieten woorden tekort, want het valt gewoonweg niet uit te drukken hoe blij we als hele gezin hiermee zijn/waren. De gezellige aankleding van ons huisje, de leuke collega’s en al dat héérlijke eten en drinken… zo kan ik nog wel even doorgaan”.

Stichting Gaandeweg

Sinds 1988 biedt Stichting Gaandeweg gezinnen met een jonge kankerpatiënt een vakantieweek of een lang weekend aan. We beschikken over eigen bungalows verspreid door Nederland. Daarnaast huren we in piekperiodes vakantiehuizen op parken waarmee we goede afspraken hebben gemaakt. Doordat gezinnen er echt even helemaal uit zijn, maakt hoogspanning plaats voor ontspanning. Stichting Gaandeweg is ANBI en CBF gecertificeerd.

RCN biedt al bijna 70 jaar een bijzondere combinatie van kampeerplaatsen en verblijfsaccommodaties op locaties midden in of vlakbij prachtige natuurgebieden. Wat niet iedereen weet, is dat RCN de winstuitkering besteedt aan maatschappelijke projecten en aan mensen voor wie een vakantie minder vanzelfsprekend is door eenzaamheid, gebrek aan geld of fysieke omstandigheid.