Fietspad van Bekhofschans langs Linde naar Nijeberkoop is weer open. Hierom lag project een tijdje stil

Fietsers kunnen nu weer vanaf de Bekhofschans langs de Linde richting de Bovenweg fietsen. Rens Hooyenga

De renovatie van het fietspad van de Bovenweg in Nijeberkoop naar de Bekhofweg onder Oldeberkoop is klaar. Vrijdag stortte aannemer De Samenwerking uit Elsloo het laatste beton, woensdag vulde ze de bermen aan.

Fietsers kunnen nu weer vanaf de Bekhofschans langs de Linde richting de Bovenweg fietsen.

Zachte ondergrond

De klus had eerder klaar zullen zijn, maar het project lag een tijd stil. Oorzaken waren de zware machines en de zachte ondergrond. Het loon- en aannemersbedrijf uit Elsloo kreeg in juli in opdracht van de gemeente Ooststellingwerf een betonverharding op het schelpenpad aan te brengen. Bij het betonstorten bleek de ondergrond niet stevig genoeg voor de zware machines. Na het weghalen van de schelpen en het afvlakken en verbeteren van de bovenlaag op het 3,5 kilometer lange traject ging het betonstorten vanaf Nijeberkoper kant van het fietspad zonder moeite. Daarna moesten de werkzaamheden worden gestaakt, omdat de ondergrond (veen) halverwege het verbrede pad niet berekend was op zware machines.

De komst van lichtere betonstortmachine en aanvoerwagens liet even op zich wachten, maar nu is dan toch de klus geklaard.

Nieuws

menu