Feenkar ontvangt bezoekers in het Fochteloërveen

De Feenkar.

De Feenkar. FOTO NATUURMONUMENTEN

Bezoekers aan het Fochteloërveen kunnen vanaf deze week voor informatie en activiteiten terecht bij het nieuwe mobiele informatiepunt: De Feenkar.

Door middel van de Feenkar wil Natuurmonumenten de bezoekers aan het veen op een gastvrije manier ontvangen en ontmoeten in het Fochteloërveen.

De Feenkar is een mooi vormgegeven wagen met een safari-achtige look waar je zowel omheen als in kunt staan. In en om de kar zijn tal van attributen gemaakt die het verhaal over het Fochteloërveen laten zien.

Een groep van 15 enthousiaste vrijwilligers is het afgelopen jaar klaargestoomd om de rol van gastheer en gastvrouw te vervullen vanuit de Feenkar. Ze hadden afgelopen zaterdag de primeur. Tientallen mensen hebben de Feenkar bezocht en reageerden enthousiast. De vrijwilligers maken de bezoekers wegwijs in het Fochteloërveen, geven informatie over de natuur, cultuurhistorie en routes en gaan met mensen in gesprek over het gebied. Ook zullen binnenkort vanuit de Feenkar activiteiten georganiseerd gaan worden.

De Feenkar wordt vooral op drukke dagen ingezet en is te vinden op de parkeerplaats van Uitkijktoren de Zeven of op de parkeerplaats langs de Fochteloërveenweg.