Eindelijk weer tijd voor pianospelen. Iepie Wijshake verlaat na 40 jaar het onderwijs

Een week eerder dan gepland nam Iepie Wijshake afscheid als directeur van obs De Stelling in Makkinga. Nadat het kabinet besloot de basisscholen een week eerder kerstvakantie te geven vanwege de coronapandemie, zwaaiden collega’s en leerlingen Wijshake (60) vorige week al uit.

Juf Iepie Wijshake van obs De Stelling krijgt van Jorn Jager en Anne-Lieke Clevering een boom vol wensen.

Juf Iepie Wijshake van obs De Stelling krijgt van Jorn Jager en Anne-Lieke Clevering een boom vol wensen. FOTO RENS HOOYENGA

Helemaal als een verrassing kwam het naar voren gehaalde afscheid voor Wijshake niet. ‘De kans dat de basisscholen een week eerder dicht zouden gaan, was vrij groot.’ Collega’s, leerlingen en de oudervereniging zetten de directeur en docent vorige week donderdag op school in het zonnetje. ‘Ze hebben er echt iets leuks van gemaakt.’ Alle leerlingen hadden een act ingestudeerd en als afscheidscadeau ontving Wijshake een kerstboom, die was volgehangen met wensen en berichtjes. ‘Die ga ik in de kerstvakantie allemaal lezen’, zegt Wijshake met een lach. Verder was er een lichtjestocht door het dorp en kregen ouders de kans Wijshake uit te zwaaien. Een week eerder genoot de inwoonster van Oosterwolde samen met andere leerkrachten van een buffet op school.

Nieuws

menu