Eerste winnaar Buitensport Walhalla Challenge daalt Bosbergtoren af

Bertha Middendorp daalt de Bosbergtoren af. Eigen foto

Hoogtevrees moet je niet hebben als je van 33 meter hoogte wilt abseilen. Bertha Middendorp uit Elsloo weet daar alles van.

Half augustus daalde zij onder begeleiding van de Jongens van Outdoor de Bosbergtoren in Appelscha af. Zij was de eerste winnaar van de Buitensport Walhalla Challenge; een winactie opgezet door de Coöperatie Appelscha Regio 3.0.

Middendorp won de prijs doordat ze haar mountainbike-rit door het Drents-Friese Wold deelde op Facebook. Daarbij gebruikte ze de hashtag #buitensportwalhalla en had ze @appelscha in haar bericht getagd. Iedereen die laat zien welke buitensport of -activiteit hij of zij bij Appelscha deed en dit deelt op social media, maakt kans om te komen abseilen van de Bosbergtoren.

Zo daalt Sharon Koster uit Appelscha in het najaar als tweede winnaar de toren af. In totaal zijn er dertig plaatsen beschikbaar en de actie loopt nog de hele maand september.

Regiopromotie

De winactie maakt onderdeel uit van de gebiedsgerichte promotie en marketing van het toeristisch-recreatieve aanbod in Ooststellingwerf. “Met de winactie laten we zien hoeveel buitenactiviteiten je in onze regio kunt doen”, vertelt gebiedsregisseur Arno Goettsch. “Het is een mooie manier om Ooststellingwerf te promoten, terwijl je ook nog eens kans maakt om te abseilen van de Bosbergtoren.

Nieuws

menu