Dode en zwaargewonde bij explosie in drugslab bij woning in Haule

Explosie drugslab Haule: Sterke penetrante geur in de omgeving en nog veel onduidelijk

Aan de Polderweg bij Haule heeft dinsdagavond een explosie plaatsgevonden in een drugslab in een schuur bij een woning. Daarbij is een persoon om het leven gekomen en iemand zwaargewond geraakt, meldt een politiewoordvoerder.

Een deel van de schuur waarin het lab zich bevond, is ingestort. Er is geen brand geweest. De brandweer is het gebied rondom de schuur aan het vernevelen met water om de gevaarlijke stoffen te doen neerdalen. Een gespecialiseerde functionaris van de brandweer is ook ter plekke.

De ambulancedienst werd ondersteund door het Mobiel Medisch Team. Een zwaargewond slachtoffer werd na behandeling met spoed naar het universitaire ziekenhuis in Groningen gebracht.

De politie is een groot onderzoek gestart. Een groot gebied rondom de schuur is afgezet en als plaats delict gemarkeerd. Agenten dragen kogelwerende vesten. De technische recherche is inmiddels ter plekke.

LFO

De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie is ook aanwezig. Deze specialisten komen in actie bij het ontmantelen van drugslabs. Wat er in het lab precies geproduceerd werd, is nog onbekend. De politie meldt wel dat het om een lab gaat waar een synthetische stof werd geproduceerd.

Nieuws

menu