Delta Fiber Netwerk gaat glasvezel aanleggen

Plekken waar glasvezel al is aangelegd. DELTA Fiber Netwerk

Delta Fiber Netwerk hield vorig voorjaar onder de vlag van De Fryske Mienskip op Glas en Glasvezel buitenaf een glasvezelcampagne. Makkinga, Elsloo, Oldeberkoop en Nijeberkoop hebben al voldoende aanmeldingen om te starten met de aanleg van glasvezel.

Delta voerde campagne in Makkinga, Elsloo, Oldeberkoop, Nijeberkoop, Donkerbroek, Haule, Waskemeer, Haulerwijk, Appelscha en Ravenswoud. Inwoners sloten destijds een abonnement af bij één van de telecomaanbieders. Vanaf 18 maart is er opnieuw een glasvezelcampagne om ook daar alsnog genoeg aanmeldingen te krijgen om de aanleg van het glasvezelnetwerk te kunnen realiseren.

Delta Fiber Netwerk heeft de Fryske Mienskip op Glas volledig overgenomen. De initiatiefnemers van DFMopGlas blijven wel nauw betrokken. Delta heeft besloten Ooststellingwerf op te delen in sectoren. Door deze verdeling kunnen per sector sneller de benodigde aanmeldingen worden gehaald.

Alle inwoners kunnen zich tot 12 mei aanmelden door een abonnement af te sluiten bij een van de telecomaanbieders. Dit geldt ook voor de inwoners van Makkinga, Elsloo, Oldeberkoop en Nijeberkoop die nog geen abonnement hadden afgesloten.

In deze campagne werkt Delta samen met plaatselijke belangen en diverse (sport)verenigingen. Inwoners kunnen zich via hun eigen plaatselijk belang of vereniging aanmelden en daarmee die vereniging of plaatselijk belang steunen.