De Paadwizer opent kinderboekenweek met vossenjacht

De postbode heeft heel veel rondjes moeten fietsen voordat ze ontmaskerd werd. Eigen foto

Op cbs de Paadwizer in Waskemeer werd woensdag de kinderboekenweek met als thema ‘Worden wat je wil’ op ludieke wijze geopend.

De kinderen mochten na het zingen van het lied van de kinderboekenweek naar buiten. In gemixte groepjes van jong tot oud deden ze een vossenjacht door een deel van het dorp. Sommige vossen waren erg moeilijk te vinden. De postbode heeft heel veel rondjes moeten fietsen voordat ze ontmaskerd werd.

Bij terugkomst op school werd er door de oudere kinderen voorgelezen. Later op de dag werden de kinderen opgeschrikt door een leesalarm. Dit alarm gaf aan dat iedereen alles aan de kant moest leggen om 5 tot 10 minuten te gaan stillezen.

Tijdens de kinderboekenweek staat het lezen en voorlezen centraal. Zo wordt er ook voorgelezen door verschillende mensen. Badjuf Elise van zwembad Haulewelle las voor in groep 1/2 en groep 3/4. Ook lezen kinderen van de bovenbouw voor aan de peuters, kleuters en bij Flexkids. Traditiegetrouw krijgen de kinderen van groep 3/4 een bezoek van een bibliotheekmedewerker.