CDA kiest voor vernieuwing. Fractievoorzitter Herman Zwart staat niet op kandidatenlijst

Peter Kraak (midden) voert de lijst van het CDA aan, gevolgd door Thomas Wiebe Swart en Marie van Tellingen. FotoTekst.nl

Het CDA Ooststellingwerf heeft de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. De lijst wordt aangevoerd door nieuwkomer Peter Kraak (47) uit Makkinga.

Op plaats twee en drie staan Thomas Wiebe Swart (44) uit Oldeberkoop en Marie van Tellingen (66) uit Oosterwolde, eveneens twee nieuwe gezichten binnen het CDA.

De verdere kandidatenlijst ziet er als volgt uit: 4. Bert Noordenburg, Nijeberkoop; 5. Ate Duursma, Haule; 6. Marieke van Weperen-Cuperus, Oosterwolde; 7. Jaap Bouma, Appelscha; 8. Erik Huurman, Haulerwijk; 9. Ype Roijinga, Waskemeer en 10. Engbert van Esch, Oosterwolde. Op de lijst ontbreken huidig fractievoorzitter Herman Zwart en raadslid Ge Bouma. Van Weperen-Cuperus is het derde raadslid van het CDA in de gemeenteraad.

Peter Kraak: ‘We willen extra gaan benadrukken dat we een sociale partij zijn. We zetten ons dus niet alleen in voor wonen en bedrijvigheid, ook een punt als armoedebestrijding vinden we ontzettend belangrijk.’

Nieuws

menu