Bord Boerestreekplein wijst de weg en geeft advies

Het nieuwe bord aan het Boerestreekplein. Foto: Henk Vondeling

Het nieuwe bord aan het Boerestreekplein. Foto: Henk Vondeling

Een nieuw bord, gesitueerd voor Bike Totaal Kramer aan de Boerestreek in Appelscha, wijst voorbijgangers de weg in het Buitensport Walhalla. Het nieuwe bord biedt info over het Drents-Friese Wold, mountainbikeroutes en fietsknooppuntenroutes in de regio.

Een kaart van bijna heel Ooststellingwerf staat erop met daarbij een pin waar de bezoeker zich op dat moment begeeft. Voorzien van een aantal foto’s is het aantrekkelijk om meteen op de fiets te stappen. Het punt geldt naast opstapplek ook als fietstransferium. En aan een legenda ontbreekt het niet op het bord. Andere fietstransferia staan er ook op aangegeven evenals wegen en fietspaden.

Op de andere helft van het bord staat een beschrijving van de rode en blauwe mountainbikeroute. Daarnaast staat ook beschreven wat een ideale zadelhoogte is bij het mountainbiken en een advies: zo dient de mountainbiker op de gebaande wegen te blijven en is het verstandig om bergop, onder belasting van de ketting niet te schakelen. Daarnaast waarschuwt het bord over de voorrem en het gebruik ervan. Het bord is mede mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer, gemeente Ooststellingwerf en Wielersportvereniging Ooststellingwerf (WSVO).