Bloempiramides versieren Appelscha. ‘En het wordt nog mooier, wacht maar eens tot alles volop in bloei staat’

202205102740

Achttien piramides vol met bloemen zijn geplaatst in Appelscha. Op prominente plekken staan ze, zodat iedereen ervan kan genieten, laat Vincent Veldhoen van Stichting Algemene Activiteiten Appelscha (SA3) weten.

Bij onder meer bruggen, sluizen, het winkelcentrum en de Versmarkt, zijn ze geplaatst. In één rechte lijn staan er acht langs het water aan de Vaart Zuidzijde. Allen zijn ze zo’n twee meter hoog. Ook op de Boerestreek zijn acht bakken geplaatst. ‘Daar zijn ze te vinden bij het TIP-gebouw en tussen de keien aan het Boerestreekplein. De overige twee zijn te vinden op het punt waar de Van Emstweg met de Teunis Geessienweg kruist.

Honderden reacties

‘De reacties zijn zeer positief tot nu toe’, zegt Veldhoen blij. Hij scrolde over de Appelscha-pagina op Facebook en wist niet wat hij zag. ‘Honderden reacties, er was geen doorkomen aan. Maar bijna allemaal positief.’ Een enkeling had graag een bak aan elke straat gezien. ‘We zien het als compliment’, licht Veldhoen toe. ‘En het wordt nog mooier, wacht maar eens tot alles volop in bloei staat.’

Nieuws

menu