Be Annen vult ABBA-collectie aan met zijden tourjasje

Het zijden tourjasje van Claes ‘Clabbe’ af Geijerstam. Eigen foto

Be Annen uit Appelscha heeft een bijzonder item kunnen toevoegen aan zijn ABBA-collectie. Het gaat om een zijden tourjasje van Claes ‘Clabbe’ af Geijerstam. Hij was te zien in het tv-programma van Nick en Simon, die op zoek gingen naar de roots van ABBA.

Geijerstam werd geboren in 1946. Zijn carrière in de Zweedse showbusiness begon met geluidstechniek in de vroege jaren ‘60. In 1966 werd hij lid van de Zweedse popband “Ola & The Janglers”, een van de grote rivalen van Benny Anderssons band “The Hep Stars”.

In 1973 was Claes lid van de duo-act “Nova” ,die het opnam tegen ABBA in de Zweedse selecties voor het Eurovisiesongfestival. Nova’s bijdrage, You Are Summer, You Never Tell Me No, won de selecties. ABBA’s Ring Ring eindigde als derde.

Toen ABBA in 1974 met „Waterloo” het Eurovisie Songfestival won en de wereld wilde veroveren, werd Clabbe ingehuurd als geluidstechnicus. Hij verzorgde het geluid van elk afzonderlijk optreden (106 in totaal) tot het allerlaatste concert in de legendarische Budokan in Tokio op 27 maart 1980.

Nieuws

menu