Appelstap is klaar voor de start

Tijdens Appelstap zijn allerlei dingen te doen. FOTO APPELSTAP

Tijdens Appelstap zijn allerlei dingen te doen. FOTO APPELSTAP

De leden van de Lionsclub Ooststellingwerf zijn al tijden volop met de voorbereiding van het inmiddels bekende wandelevenement Appelstap bezig. Zo zijn de vier routes door het Drents-Friese Wold uitgezet en een aantal maal gecontroleerd. Appelstap vindt plaats op 10 september. Wie zich inschrijft voor 3 september ontvangt een gratis T-shirt.

Er zijn onderweg veel belevingspunten gecreëerd. Daarnaast is er een speciale groep leden die zich bezig houdt met de Klokhuistocht. Dit onderdeel van Appelstap hoort bij de vijf kilometer en is speciaal bedoeld voor onze jongste deelnemers (van 4 tot 12 jaar) voor wie de wandeling extra aantrekkelijk is gemaakt. Dit jaar gaan de kinderen op berenjacht. De tocht is gebaseerd op het prentenboek van Michael Rosen & Helen Oxenbury met als titel: ‘Wij gaan op Berenjacht’. Tijdens deze spannende wandeltocht wandelen de kinderen door het lange gras, door de ‘rivier’, door de ‘modder’ en door het woud, op zoek naar beren.

Allemaal inspanningen om de wandelaars een onvergetelijke tocht te bezorgen. De organisatie hoopt op een record aantal wandelaars, zodat de goede doelen: Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting en het Diabetes Fonds zo goed mogelijk kunnen worden ondersteund.