Appelstap dit jaar in aangepaste vorm

De wandelaars genieten van Appelstap.

De wandelaars genieten van Appelstap. Piet Bosma

Appelstap gaat door dit jaar, maar wel in een wat aangepaste vorm.

De organisatie van de tocht, die normaal gehouden wordt voor het goede doel, ziet vanwege corona geen mogelijkheid om duizenden deelnemers te verwelkomen. Daarom is de tocht dit jaar alleen voor mensen met een beperking en hun begeleiders. Geen legio aan afstanden, maar alleen de vijf kilometer route, die er normaal ook speciaal is voor deze doelgroep.

Om niet in grote groepen terecht te komen, starten er dit jaar elk half uur groepen van beperkte grootte en er is een limiet in het aantal deelnemers. Entertainment is er ook, leuke activiteiten om de deelnemers te vermaken en te verrassen. En er is ook een tussenstop met een versnapering of even een toiletbezoek. De exacte startplaats is nog onbekend, maar die zal in of nabij Appelscha zijn en wordt nader bekend gemaakt.

Mensen die tot de doelgroep behoren kunnen zich aanmelden via een zorgaanbieder of (speciaal)onderwijs. De organisatie is weer in handen van de Lionsclub Ooststellingwerf, die dit jaar ook de kosten van het evenement voor hun rekening neemt. Voor informatie, zie: www.lionsooststelingwerf.nl. De tocht wordt op zaterdag 11 september afgelegd.