Appelscha pakt uit met Koningsdag

Veel activiteiten tijdens Koningsdag in Appelscha.

Veel activiteiten tijdens Koningsdag in Appelscha. Klaas de Groot

Appelscha pakt uit tijdens Koningsdag. Op woensdag 27 april worden er veel festiviteiten georganiseerd op het Boerestreekplein. Een vrijmarkt voor en door kinderen wordt een groot onderdeel van het geheel.

Kinderen kunnen vanaf 9.00 uur een plekje uitzoeken op het plein. Begeleid worden ze, zodat niet het hele plein kriskras vol komt te staan. Met een kleedje kunnen ze hun waar tentoonstellen. ‘We gaan voor kleden vol met spullen voor kinderen. Speelgoed, kleding, armbandjes, noem maar op. Het moet leuk zijn voor kinderen’, zegt Vincent Veldhoen van de organisatie. De markt is open van 10.00 tot 15.00 uur.

Op het plein is de hele dag door van alles te doen. Er worden fietsdemonstraties gegeven door de Wielersportvereniging Ooststellingwerf (WSVO), de brandweer is de hele dag aanwezig voor demonstaties, een handgedraaide draaimolen, kinderen kunnen zich uitleven op twee springkussens (een grote en een wat kleinere voor de jongere kinderen) en er komt een goochelaar in de middag en een straatact.

Alles is gratis, maar om het verdiende geld op de markt weer uit te geven staat er een poffertjeskraam, een ijskraam en een snoepkraam op het plein. Tevens is er de hele dag door kindermuziek te horen.