Alle kleine dorpen krijgen glasvezel

Plekken waar glasvezel al is aangelegd. DELTA Fiber Netwerk

Ook de kleine kernen in Ooststellingwerf krijgen supersnel internet. Dat meldt DELTA Fiber Netwerk.

Delta Fiber Netwerk hield vorig voorjaar onder de vlag van De Fryske Mienskip op Glas en Glasvezel buitenaf een glasvezelcampagne. Makkinga, Elsloo, Oldeberkoop en Nijeberkoop hebben al voldoende aanmeldingen om te starten met de aanleg van glasvezel. Delta Fiber Netwerk heeft daarna de Fryske Mienskip op Glas volledig overgenomen.

Campagne

In maart werd samen met plaatselijke belangen en diverse (sport)verenigingen een campagne gestart om ook in de andere dorpen meer aanmeldingen te krijgen. Alle inwoners konden zich tot 12 mei aanmelden door een abonnement af te sluiten bij een van de telecomaanbieders op het nieuwe netwerk. Het aansluiten is gratis. Daarna is die datum nog een keer verschoven naar 26 mei. En dat heeft uiteindelijk er toe geleid dat er ook genoeg aanmeldingen kwamen uit Appelscha, Ravenswoud, Haulerwijk, Waskemeer, Haule en Donkerbroek.

Projectleider Jan Willem Bloemen zegt dat de benodigde aantallen zijn gehaald dankzij de hulp van enthousiaste inwoners. ‘Zij hebben er veel tijd en moeite ingestopt om genoeg draagvlak te creëren. We konden in maart niet voorspellen dat het zo goed zou verlopen.’