Aanleg betonfietspad tussen Nijeberkoop en Bekhofschans is weer begonnen. Lichter materieel moet het werk doen

Werken aan het fietspad langs de Linde, bij de Bekhofschans tussen Olde- en Nijeberkoop. Foto: Gea de Vries

Werken aan het fietspad langs de Linde, bij de Bekhofschans tussen Olde- en Nijeberkoop. Foto: Gea de Vries Gea de Vries

De aanleg van een betonfietspad van de Bovenweg in Nijeberkoop naar de Bekhofweg onder Oldeberkoop lag een tijd stil. Oorzaken waren de zware machines en de zachte ondergrond.

Loon- en aannemersbedrijf De Samenwerking BV in Elsloo kreeg in juli in opdracht van de gemeente Ooststellingwerf een betonverharding op het schelpenpad aan te brengen. Bij het betonstorten bleek de ondergrond niet stevig genoeg voor de zware machines. Na het weghalen van de schelpen en het afvlakken en verbeteren van de bovenlaag op het vier kilometer lange traject ging het betonstorten vanaf Nijeberkoper kant van het fietspad zonder moeite. Daarna moesten de werkzaamheden worden gestaakt, omdat de ondergrond halverwege het verbrede pad niet berekend was op zware machines.

Het wachten was op een lichtere betonstortmachine en aanvoerwagens. Die konden pas vorige week worden ingezet. De Schagen infragroep uit Hasselt maakt met lichter materieel op rupsbanden de klus af. Met man en macht werd vorige week een groot deel van het pad gelegd. Deze week wordt het laatste stuk gereed gemaakt bij de Bekhofschans. Daarna neemt het afwerken aan beide zijden van het betonfietspad enige tijd in beslag.

Door de aanleg van een betonpad, dat voor een deel langs de Linde loopt, wordt het steeds kleiner wordende schelpenpad beter toegankelijk en gebruiksvriendelijker.