‘Mijn enthousiasme is m’n valkuil’. Dennis Worst verrichtte vier jaar onderzoek naar de ontginning en verkaveling van de veengebieden

In het woonhuis van de voormalige boerderij waar zijn ouders na verbouwing woonden, woont nu sinds twee jaar Dennis Worst met partner Nienke en kinderen. Het voelt als een buitenkansje, dit huis. Er is stevig verbouwd, de blinden waren er nog en de originele lambrisering is teruggehaald en opnieuw aangebracht, evenals de oude balken die achter het plafond tevoorschijn kwamen. En zonnepanelen en warmtepomp zijn in aantocht voor een ‘groener’ leven.

Dennis Worst.

Dennis Worst. Anne Westerhof

Dennis Worst (1986) is een geboren en getogen Elser. Na de middelbare school in Oosterwolde wilde hij een opleiding waarin natuur en groen centraal stonden. Van jongsafaan had hij een voorliefde voor buiten, was veel aan de waterkant en in de bomen voor de vogelnesten. Samen met een schoolvriendje uit Boijl koos hij hbo-opleiding Bos- en Natuurbeheer in Velp. Al snel maakte hij in stages voor de cultuurhistorische richting want daar lag zijn passie.

Landschapsgeschiedenis