Zorgen om aantal bhv’ers in Ooststellingwerf. 'Het verlies van 182 burgerhulpverleners heeft grote gevolgen voor de hartveiligheid van de gemeente'

Een derde van de 606 burgerhulpverleners (bhv’ers) in Ooststellingwerf wordt niet meer gealarmeerd om iemand te reanimeren. Dat komt omdat hun certificaat is verlopen. Deze groep heeft geen opfriscursus gevolgd of recent iemand gereanimeerd, waardoor ze niet voldoen aan de vereisten van een bhv’er.

Praktijklessen voor EHBO en BHV worden hervat

Praktijklessen voor EHBO en BHV worden hervat ANP

Bart Nijholt van Stichting Hartveilig Ooststellingwerf roept alle burgerhulpverleners zonder geldig certificaat op om een herhaling van de cursus reanimatie met een AED te volgen. ,,Doen zij dit niet, dan blijven er 424 bhv’ers over. Het verlies van 182 burgerhulpverleners heeft grote gevolgen voor de hartveiligheid van de gemeente. Om die reden benaderen wij alle bhv’ers persoonlijk om een opfriscursus te volgen.” Het kost een opgeleide per jaar twee uren aan cursustijd om bijgeschoold te blijven. ,,Mensen die in de zorg werken of bij de politie zijn vaak al gecertificeerd en mogen zich direct bij ons aanmelden.”

Mooi netwerk

Nieuws

menu