Zonneboot van Stellingwerf College eindigt als derde op Elfstedentocht

Het team van het Stellingwerf College. Eigen foto

Het Solarteam van het Stellingwerf College in Oosterwolde is als derde geëindigd op de eerste Elfstedentocht voor zonneboten.

OSG Singelland Lyceum uit Drachten werd eerste, gevolgd door het Leeuwarder Lyceum uit Leeuwarden. Het verschil tussen de drie teams was na 200 kilometer slechts 2,5 minuut. De zonneboten legden de afstand af in iets meer dan 14 uur. Het tweede deel van de Elfstedentocht werd dit weekend gevaren. Twee weken eerder was het eerste deel. Elke dag werd er rond de 40 kilometer gevaren.

Het team van het Stellingwerf College bestond uit Sven Bergsma, Syger Swart, Mark Kersten, Nina van Veen, Yora Canter Visscher, Marit Akker, Wietse Hulder, Emilie Linker, Florenzo Speklé, Leanne van den Berg, Milan Meijer, Sietze de Haan en Tristan Zwart.

Het team van Het Drachtster Lyceum, dat al drie keer kampioen van Nederland werd, won twee etappes en eindigde in de andere etappes ook steevast in de top van het klassement. Met 28 scholen uit het hele land was de concurrentie groot.

Bij de Young Solar Challenge strijden teams met een zelfgemaakte en op zonne-energie varende boot tegen elkaar. De teams bestaan uit jongeren tussen 14 en 17 jaar. Met de Young Solar Challenge word geprobeerd om jongeren enthousiast te maken voor techniek en duurzaamheid, waarna ze hier eventueel een vervolgsopleiding in kunnen kiezen.

Op de Facebook-pagina van het Stellingwerf College zijn beelden van de zonneboot te zien.

Nieuws

menu