Zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor gemeente Ooststellingwerf. Iedereen mag meedenken

Het gemeentehuis in Oosterwolde. Lourens Looijenga

Inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners kunnen meedenken over wie de nieuwe burgemeester van de gemeente Ooststellingwerf wordt.

Ooststellingwerf zoekt een nieuwe burgemeester. Om de beste burgemeester te vinden, maakt de gemeenteraad eerst een profielschets. In deze profielschets staat welke eigenschappen en kwaliteiten de nieuwe burgemeester moet hebben. Ook inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners in Ooststellingwerf kunnen meedenken. Via een online enquête op de site van de gemeente kunnen Ooststellingwervers aangeven wat zij belangrijk vinden aan de nieuwe burgemeester. Het invullen kan tot donderdag 20 januari. De uitkomsten van de enquête komen in de profielschets voor de nieuwe burgemeester.

De gemeenteraad maakt nog voor de raadsverkiezingen in maart een eerste versie van de profielschets voor een definitieve opvolger van burgemeester Harry Oosterman. Dat concept wordt dan overgedragen aan de nieuw gevormde gemeenteraad. Interim-burgemeester Sandra Korthuis verwacht tot begin 2023 in Ooststellingwerf te blijven.

Nieuws

Meest gelezen