Win-win bij In Kannen en Kruiken. Lunchroom in Oosterwolde mag deuren eindelijk weer openen

Fokje en Fokko van der Kooi krijgen hun lunch geserveerd door Anouck Hollemans (links) en Quinty van der Burgt.

Fokje en Fokko van der Kooi krijgen hun lunch geserveerd door Anouck Hollemans (links) en Quinty van der Burgt. Rens Hooyenga

‘Blij’, zo reageren de meeste uitbaters van horeca op de versoepeling van de coronaregels. Sinds gisteren mogen ze weer tot 22.00 open zijn.

‘Heel blij’, zegt ook Rana Feijth, die samen met compagnon Mirjam Gorter eigenares is van In Kannen & Kruiken in Oosterwolde. In die lunchroom werken mensen met afstand tot de arbeidsmarkt of met een beperking.

Alle weken van sluiting zaten ze er trouwens niet stil. De afhaal- en bezorgservice liep goed. En als het iets minder ging, werd er extra schoongemaakt en speelden ze spelletjes. ‘Maar de gasten binnen ontvangen, dat is waar je het voor doet’, zegt Feijth. ‘Wij willen onze gasten graag blij maken en daar worden ook onze medewerkers blij van. Win-win dus.’