Wethouder But gaat binnenkort weer aan het werk

Wethouder Gerben But (GroenLinks) zal binnenkort zijn werkzaamheden in Ooststellingwerf weer hervatten. Dat bleek zaterdag tijdens de Algemene Ledenvergadering. But had recent nog een zwaar ongeluk, maar hij was gelukkig genoeg hersteld om toch aanwezig te kunnen zijn om de leden bij te praten over de collegeperiode tot nu toe.

Het College van B en W. Van links naar rechts wethouder Esther Verhagen, wethouder Jelke Nijboer, burgemeester Sandra Korthuis, gemeentesecretaris Willem Mutter, wethouder Gerben But en wethouder Jan van Weperen.

Het College van B en W. Van links naar rechts wethouder Esther Verhagen, wethouder Jelke Nijboer, burgemeester Sandra Korthuis, gemeentesecretaris Willem Mutter, wethouder Gerben But en wethouder Jan van Weperen. Foto: Rens Hooyenga

Het was de eerste ledenvergadering sinds de partij officieel toetrad tot het nieuwe college van Burgemeesters en Wethouders in Ooststellingwerf. GroenLinks werd bij de raadsverkiezingen dit jaar de tweede fractie met drie zetels in de raad en dat was een ongekend succes. De leden bespraken onder andere de inzet van energiecoaches, maar ook over bijvoorbeeld het belang van het halen van de klimaatdoelstellingen van de gemeente.