Vrijwilligers krijgen bloemen en een geldprijs

Vrijwilligers worden in het zonnetje gezet. Rens Hooyenga

De gemeente zette haar vrijwilligers in het zonnetje. Inwoners konden vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties nomineren voor een blijk van waardering. Liefst 149 vrijwilligers werden genomineerd. Zij kregen een bos bloemen met waardebon en een persoonlijke kaart van wethouder Esther Verhagen thuisbezorgd.

In totaal werden er dertien vrijwilligersorganisaties genomineerd voor een geldprijs. De jury maakte de drie prijswinnaars bekend. Alzheimer Café Ooststellingwerf won de eerste prijs: een cheque ter waarde van € 2000,-. De organisatie biedt hulp en advies voor mensen met dementie en hun naasten.

Stichting Dorpskamer Appelscha kreeg de tweede prijs en won een cheque ter waarde van € 1500,-. Jongeren Organisatie Haulerwijk won de derde prijs: een cheque van € 1000,-. Zij organiseren niet alleen activiteiten voor jongeren, ook zijn er projecten waarbij jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen en sterker in hun schoenen worden gezet.

Dit jaar zaten raadslid Jelke Nijboer, Ale Kort van personenvervoer Kort en jongerenwerker Mariska Dedert in de jury. Burgemeester Sandra Korthuis overhandigde de winnaars een bloemetje en de cheques.

Nieuws

Meest gelezen

menu