Voedselbank verwacht meer aanloop

Het nieuwe pand van de Voedselbank werd begin 2018 geopend aan de Zoltstede in Oosterwolde. Rens Hooyenga

De voedselbank in Ooststellingwerf verwacht de komende periode meer aanloop. Door onder meer de hoge voedselprijzen en energiekosten kunnen wel eens veel gezinnen in de problemen komen.

Daarom roept de voedselbank deze mensen op contact op te nemen met Voedselbank Ooststellingwerf. ,,Wij kunnen wellicht tijdelijk helpen’’, vertelt Grietzen Kunnen van de voedselbank.

De voedselbank ondersteunt diegenen die maandelijks na aftrek van de vaste lasten zoals huur, energie, water en nog een aantal gebruikelijke kosten niet voldoende geld overhouden om voedsel te kopen. De Voedselbank Ooststellingwerf is een onafhankelijke stichting ,,en wij behandelen alle aanvragen vertrouwelijk’’. Er vindt dus geen enkel overleg plaats tussen de Voedselbank en welke instantie dan ook. ,,Het beleid is dat wij iedereen die zich meld, na een korte telefonische check, gedurende een maand een voedselpakket verstrekken zonder enige financiële toets. Na die maand gaan wij pas beoordelen of u op basis van normen, die in heel Nederland gelden, recht heeft op een verlenging van de verstrekking.’’

Deze normen worden door de Voedselbank Nederland vastgesteld, na overleg met het Nibud. Uitgangspunt is dat de hulp bedoeld is als tijdelijke ondersteuning, zodat iedereen weer lucht krijgt om de financiële zaken op orde te krijgen.

,,Zoals de naam al aangeeft, wij verstrekken alleen voedsel en wel zodanig dat de personen die hier komen iedere week een aantal maaltijden kunt krijgen. Het is niet zo dat deze mensen zelf helemaal geen voedsel meer hoeft te kopen. Een voedselpakket bestaat uit groente, fruit, zuivel en brood, en de samenstelling is wekelijks anders.’’

Contact opnemen met Voedselbank Ooststellingwerf kan via telefoonnummer 06 21 62 00 15 of via de mail: intakers@voedselbankooststellingwerf.nl.

Nieuws

menu