Vier inwoners van Ooststellingwerf ontvangen Koninklijke onderscheiding

Henriette Theodora Maria Menken-Kok, Blijke Euverman-Veldkamp en Wouterus Josephus van Vulpen met burgemeester jack Werkman. FOTO Gemeente Ooststellingwerf

Henriette Theodora Maria Menken-Kok, Blijke Euverman-Veldkamp en Wouterus Josephus van Vulpen met burgemeester jack Werkman. FOTO Gemeente Ooststellingwerf

Burgemeester Jack Werkman reikte woensdag vier Koninklijke Onderscheidingen uit aan inwoners van Ooststellingwerf.

Henriette Theodora Maria Menken-Kok (61) uit Oosterwolde werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ze is voorganger en lector, had vele bestuursfuncties, ze gaf rondleidingen in het Gevangenismuseum en is KWF coördinator, voorzitter van de Raad van Kerken en secretaris van de Stichting Janke Dijkstra-de Groot.

Blijke Euverman-Veldkamp

Blijke Euverman-Veldkamp (79) uit Appelscha werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Euverman is lid van de werkgroep Sinterklaas in Appelscha en penningmeester van buurtvereniging ‘Rond de Draai’. Verder was Euverman secretaris van de omni- sportvereniging en is hij bestuurslid van minigolfclub Appelscha, commissielid Openluchttheater en vrijwilliger bij de HVA.

Wouterus Josephus van Vulpen

Wouterus Josephus van Vulpen (66) uit Oosterwolde werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was lid van de gemeentelijke werkgroep Vuilstort Oosterwolde en bekleedde veel bestuursfuncties. Hij was onder meer voorzitter van de Buurtvereniging Weperpolder en voorzitter van de Standsorganisatie ABTB.

Simon ter Heide

Simon ter Heide (68) uit Oldeberkoop werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij was raadslid in de gemeente Steenwijkerland, een functie die hij sinds 2006 vervult in Ooststellingwerf. Ter Heide is sinds 1991 voorzitter van de Stichting Oolde Schoele. Verder was hij trainer en scheidsrechter bij voetbalvereniging Sport Vereent, voorzitter en speler van toneelvereniging Rederijkerskamer De Hoek vanZevenwouden, voorzitter van Plaatselijk Belang Oldeberkoop, redacteur van dorpsblad de Dreijer en coördinator van openluchtspektakel Berkoop Vol Vuur. Sinds 2015 is Ter Heide voorzitter van de bridgeclub Oldeberkoop.