Veteranenvlag wappert op 25 juni

Foto defensie.nl

De gemeente Ooststellingwerf hijst op vetranendag op de drie gemeentelijke gebouwen de veteranenvlag als blijk van waardering voor veteranen die in Ooststellingwerf wonen. De raad nam dinsdagavond met 17 tegen 2 stemmen een voorstel aan van de Vrije Partij Ooststellingwerf (VPO). Het voorstel werd door diverse sprekers ‘sympathiek’ genoemd.

Ben Oostra (VPO) wilde eigenlijk aanvankelijk de vlag laten wapperen op alle overheidsgebouwen in de gemeente, maar daar gaat de gemeenteraad niet over. GroenLinks vond dat bovendien wat overdreven en duur. Burgemeester Sandra Korthuis worstelde bovendien met een besluit van de raad vorig najaar. Om de wildgroei aan vlaggen te voorkomen besloot de raad toen juist het ophangen van vlaggen niet aan de raad over te laten.

LSO hield aan dat besluit vast. Burgemeester Korthuis probeerde nog als compromis dan alleen de vlag op te hangen bij het gemeentehuis. Maar de raad koos er in ruime meerderheid voor om drie vlaggen te bestellen. Die worden op 25 juni opgehangen. Het CDA was verdeeld, een deel van de fractie wilde niet voor een enkele bevolkingsgroep gaan vlaggen.

Nieuws

Meest gelezen

menu