Vertrekkende wethouder Marcel Bos van gemeente Ooststellingwerf hoeft niet te verhuizen

Wethouder Marcel Bos. Lourens Looijenga

Wethouder Marcel Bos (CDA) van Ooststellingwerf is met zijn laatste weken als wethouder bezig. Het wachten is op de vorming van het nieuwe college van Ooststellingwerfs Belang, CDA, PvdA en GroenLinks. Tot die tijd blijft Bos in functie. En dan zal een andere CDA’er zijn plek innemen.

In de afgelopen jaren heeft hem het wonen in Wolvega wethouder Bos veel gedoe in de raadszaal opgeleverd. Vooral de lokale partijen tornden zwaar aan de verplichting dat een wethouder in de gemeente Ooststellingwerf moet wonen. Maar tegelijkertijd was er ook wel weer zoveel waardering voor de wethouder dat het jaarlijkse rituele debat niet op de spits werd gedreven. De ontheffing op de verhuisplicht werd uiteindelijk toch steeds meer verleend.

Ontheffing

Inmiddels is er weer een jaar om en Bos woont nog steeds in Wolvega. En aangezien hij in Ooststellingwerf geen kandidaat-wethouder is komt hij ook echt niet meer wonen in Ooststellingwerf. Maar strikt formeel moet de ontheffing nu toch nog met een jaar verlengd worden. Ondertussen blijft onduidelijk wat Bos nu gaat doen. Hij was kandidaat-wethouder in Meppel, maar het CDA komt daar niet in het college.

Nieuws

menu