Vertrekkend burgemeester Sandra Korthuis schenkt Ooststellingwerf een fonds. 'Een klein financieel duwtje in de rug'

Sandra Korthuis, waarnemend burgemeester van de gemeente Ooststellingwerf. Foto: Rens Hooyenga

Sandra Korthuis, waarnemend burgemeester van de gemeente Ooststellingwerf. Foto: Rens Hooyenga Foto: @

Bij haar afscheid als waarnemend burgemeester van Ooststellingwerf gaf Sandra Korthuis een bijzonder geschenk aan de gemeente.

Korthuis heeft als eerste 25.000 euro gestort in een speciaal ‘Fonds tussen wal en Schip’. Daarop kunnen inwoners een beroep doen op ondersteuning voor iets waarvoor geen andere regeling bestaat.

Met dat bedrag kan het fonds de eerste vijf jaar vooruit. Iedereen die in het kader van het afscheid een bijdrage heeft gegeven ‘voor een nader te bekend te maken doel’ weet sinds dinsdagavond dus waaraan dat geld besteed wordt. Dat komt dan bovenop die 25.000 euro. Oud-wethouder Marian Jager zit in een commissie die vanaf nu alle aanvragen gaat beoordelen. ,,Het kan gaan om een kapotte wasmachine, maar ook om een instrument voor een talentvol kind.’’

Extra boost

Het gaat Sandra Korthuis om het oplossen van schrijnende en onredelijke situaties, die niet op een andere wijze op te lossen zijn. ,,Ik denk dan bijvoorbeeld aan mensen die net buiten de inkomensgrens vallen waarvoor een klein financieel duwtje in de rug een extra boost kan geven.’’ Jager benadrukte hoe Korthuis hiermee haar sociale hart laat spreken.

Het nieuwe fonds wordt onderbracht bij stichting Scala, die de aanvragen coördineert. Directeur Erik Giethoorn zegt dat het ook mogelijk is voor meerdere jaren donaties te geven aan het fonds. ,,Dan zijn we uiteraard bereid om met de schenker een schenkingsovereenkomst af te sluiten.’’