Verkeer rijdt binnenkort over tijdelijke brug bij Oosterwolde

De provincie is begonnen met het aanleggen van een tijdelijke brug.

De provincie is begonnen met het aanleggen van een tijdelijke brug. Rens Hooyenga

De provincie Friesland is gestart met de werkzaamheden voor het vervangen van de brug Venekoten in Oosterwolde.

De ophaalbrug is gebouwd in 1964 en voldoet niet meer aan de huidige eisen. Voor fietsers en wandelaars komt aan de westzijde van de brug een aparte fiets- en wandelstrook. Het fietspad over de kruising Houtwal wordt doorgetrokken over de brug tot aan de rotonde Molenweg. De nieuwe brug is daarmee breder dan de bestaande brug. De nieuwe brug moet juni 2022 klaar zijn.

Tijdelijke brug

De provincie is begonnen met het aanleggen van een tijdelijke brug om het verkeer de Opsterlands Compagnonsvaart over te kunnen laten gaan. Deze brug komt ter hoogte van de Hornleger. Dit wordt een brede brug waar al het gemotoriseerde verkeer, inclusief vrachtverkeer, gebruik van kan maken. Ook kunnen auto’s elkaar passeren op de brug.

Fietsers en voetgangers kunnen geen gebruik maken van deze brug. Zij worden omgeleid via de nieuwe fiets- en voetgangersbrug Molenweg – Houtwal ter hoogte van de Groote Singel. Fietsers richting Appelscha kunnen gebruik maken van het fietspad langs de Molenweg. De verwachting is dat de tijdelijke brug in week 39 gereed is. Daarna legt de aannemer de bypass op de Molenweg aan. Vanaf 1 oktober wordt het verkeer omgeleid via de tijdelijke brug.