Veel belangstelling voor Molukse themamaand Kunstwerf

Onder anderen Johanna Trip (links) en Siemke Hooisma namen met veel plezier deel aan de workshop geïnspireerd door Molukse bruidskleding. Eigen foto

De maand oktober stond voor Stichting Kunstwerf in het teken van de Molukse cultuur. Onder de titel ‘Mari! Sama sama’ werden allerlei activiteiten gehouden. „De belangstelling was groot, we zijn meer dan tevreden”, vertelt Marjolein, coördinator van de Stichting Kunstwerf. „We hebben de Molukse cultuur onder de aandacht willen brengen en dat is absoluut gelukt.”

De themamaand ging van start met de opening van een expositie in de bibliotheek van Oosterwolde. „Een geslaagd begin. Er was veel interesse voor vanuit de wijde omgeving.”

Vervolgens stonden er twee lezingen op het programma. „Ook die zijn erg goed verlopen. De aanwezigen hebben ademloos geluisterd naar alle verhalen.”

Met name de rondleiding in kamp Oranje werd als indrukwekkend ervaren. „Er werden persoonlijke verhalen verteld door mensen die zelf het leven in dat kamp hebben meegemaakt. Evenals tijdens de opening van de expositie leverde dat ook hier mooie gesprekken op.”

De themamaand werd afgesloten met een workshop geïnspireerd door Molukse bruidskleding en een filmavond in De Miente. Ook hiervoor was de belangstelling groot. „De Molukkers die bij de organisatie van de themamaand betrokken waren, zijn erg blij dat er op deze manier aandacht aan hun cultuur is besteed. Een cultuur die anno 2022 nog steeds heel belangrijk voor hen is. Erg mooi dat ze het met ons hebben willen delen.”

In de toekomst zal er waarschijnlijk vaker een themamaand worden gehouden. „Het is een geslaagd concept gebleken, waarbij alle werkgroepen van Kunstwerf betrokken zijn. Zeker voor herhaling vatbaar.”

Nieuws

menu