Tuinfestival valt in de smaak: 'zowel deelnemers als bezoekers waren zeer enthousiast'

Tientallen bezoekers genieten in de Dorpskerk van Oosterwolde van het optreden van Iraanse zangeres Anahita Malakooti en de Turkse contrabasspeler Esat Ekincioglu. FotoTekst.nl

Het Tuinfestival ‘Te Kunst en te Kuier’ is goed verlopen. Mede door het goede weer konden alle twintig locaties rekenen op veel belangstellenden.

„Zowel de deelnemers als de bezoekers waren zeer enthousiast”, vertelt Marjolein Spitteler, coördinator van Stichting Kunstwerf tevreden. Ook de filmavond in De Koele was een succes.

Cadeautje

Vrijdag vond de aftrap plaats in de gloednieuwe Galerij Appelscha. Op deze locatie was een overzichtstentoonstelling ingericht. ’s Avonds werd de film ‘Sing Street’ gedraaid in het openluchttheater. „Het was een cadeautje”, zegt Margreet Spaa van de werkgroep Filmwerf. „Zo’n honderd mensen, geen wind, goede temperatuur, fijne vrijwilligers, goede sfeer en applaus aan het einde.”

In samenwerking met De Kortsluiting was het programma op de zaterdag en zondag opgezet. Op twintig locaties konden bezoekers geheel gratis genieten van o.a. kunst, muziek, theater, verhalen en gedichten. „De formule van het Tuinfestival viel absoluut in de smaak”, aldus Spitteler.