Trick or Treat langs winkels Oosterwolde: ‘Dit evenement is speciaal gemaakt voor kinderen van 4 tot 12 jaar’

FOTO PIXABAY

FOTO PIXABAY

Er was al een succesvolle Halloween spokentocht, een filmavond en een griezelfeest in Oosterwolde, maar daar komt nu een evenement bij: Trick or Treat.

‘We hebben een evenement bedacht, speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor deze groep zijn de andere evenementen net wat te eng’, zegt Steve Bergsma, de voorzitter van stichting De Kortsluiting, samen met de Koplopers van Oosterwolde de organiserende partij.

Het evenement, dat op donderdagavond 14 oktober gaat plaatsvinden, is tijdens de koopavond De deelnemers lopen een route die wordt aangegeven op een puzzelkaart. In elke winkel krijgen zij een snoepje, maar ze moeten daar ook goed in de etalage kijken. Daar ligt namelijk een letter verstopt. Met alle letters die ze in etalages vinden maken ze uiteindelijk een woord of een zin. De groepen die het goede antwoord inleveren, maken kans op prijzen.

Trick or Treat vind doorgaans rond dezelfde tijd plaats als Halloween, maar omdat Sint Maarten elf dagen daarna plaatsvindt, heeft De Kortsluiting het evenement wat naar voren getrokken. ‘We moeten niet hebben dat de kinderen het snoep van het ene evenement nog niet op hebben, voordat ze weer op pad gaan voor zoetigheid’, vertelt Bergsma. Het evenement vindt plaats van 18.30 tot 20.00 uur en is voor maximaal tweehonderd deelnemers te doen. En ook alleen voor kinderen uit Oosterwolde.

Starten doet de tocht vanaf de Brink in Oosterwolde. ‘Vanaf het Rode Plein lopen de kinderen langs leden van de Koplopers en eindigen aan het eind van de Stationsstraat.’ Onderweg komen ze geen enge, maar allerlei heel vriendelijke spoken tegen, zoals een Minion, een heks en een lachwekkend spook. ‘En voor degene die het antwoord uiteindelijk niet weet te raden, hebben we ook wat. Iedereen krijgt aan het eind, bij het inleveren van de puzzelkaart een traktatie.’

Iedereen kan zich aanmelding via: www.dekortsluiting.nl/trickortreat. Aanmelden kan tot en met 9 oktober. Overigens: de andere Halloweenactiviteiten, zoals de spokentocht, filmavond en feestavond gaan dit jaar vanwege corona niet door.