Trick or Treat in Winkelhart Oosterwolde ‘leuker dan 11 november’

Onder andere Koploper Marcel Jonkman van TreintjeOost deelt snoep uit tijdens Trick or Treat. FotoTekst.nl

In Winkelhart Oosterwolde is donderdagavond het evenement ‘Trick or Treat’ gehouden. De reacties waren zeer positief. ‘We vinden dit leuker dan 11 november!’ en ‘Wij hopen echt dat dit volgend jaar terugkomt!’, zo klonk het na afloop.

De organisatie was in handen van De Kortsluiting in samenwerking met De Koplopers van Winkelhart Oosterwolde. „Als De Kortsluiting zijn wij erg gecharmeerd van Halloween”, vertelt voorzitter Steve Bergsma. „Voor de oudere doelgroepen hadden we al een spokentocht, filmavond en Halloween-muziekfeest, met ‘Trick or Treat’ hebben we nu ook een leuke activiteit voor de jongste kinderen van 4 tot 12 jaar.”

Maximum aantal deelnemers

De belangstelling bleek overweldigd. Binnen een paar dagen waren er al tweehonderd aanmeldingen binnen, het maximum aantal deelnemers. „Helaas hebben veel kinderen dus achter het net gevist, maar we hopen het volgend jaar groter te kunnen organiseren en daarbij voor nog meer sfeer te kunnen zorgen.”

Vrijwilligers gaan verkleed

Met deze eerste editie is al een basis gelegd. Namens De Kortsluiting liepen zestien vrijwilligers verkleed door het dorp. Ook een groot aantal deelnemers zelf had zich in passende kleding gestoken. „Je ziet dat veel mensen dit feest dus al hebben omarmd”, zegt Bergsma. Ook de deelnemende Koplopers waren enthousiast. Ze hebben al aangegeven volgend jaar hun zaak nog uitgebreider aan te willen kleden in de sfeer van het thema.

Puzzelkaart

Startpunt van de eerste Trick Or Treat-editie was aan de Brink waar alle kinderen een puzzelkaart kregen. In elke winkel kregen ze een snoepje en moest naar een letter worden gezocht. De juiste oplossing was De Suikerspin. Deze lekkernij kon vervolgens aan het eindpunt worden opgehaald. Bergsma: ‘Onze excuses voor de lange rij bij de suikerspinmachine, maar door de harde wind was het niet mogelijk om alvast een voorraad suikerspinnen klaar te zetten.” Elf kinderen hebben met het oplossen van de puzzel ook nog eens een waardebon van Top1Toys gewonnen.

Nieuws

Meest gelezen