Tas vol cadeaus, én tablet. ‘Er kwam zoveel geld binnen’

25-12-2021 Haulerwijk: kerstcadeau-actie Tybion en Kim. Op deze foto ontbreekt Tybion, hij wilde doorgaan met filmen. Op de foto links Kim Schonewille. In de gang achteraan Sebastiaan en Christiaan (zo kreeg ik het van Kim ge-appt) Verkoos, vooraan Kyra en Liam. Fotograaf: Rens Hooyenga Foto: @ Rens Hooyenga

Met een tas vol cadeaus trokken Kim Schonewille en haar vriend Tybion Valentijn uit Oosterwolde langs verschillende gezinnen in Oosterwolde en Haulerwijk. Gezinnen waarvoor het vanwege financiële middelen geen gewoonte is om cadeaus te kopen tijdens kerst. Op Eerste Kerstdag verblijdden zij vijf gezinnen met in totaal dertien kinderen.

Kim en Tybion zamelden alvorens de actie geld in en de gezinnen mochten zich aanmelden. ‘Er kwam zoveel geld binnen’, zegt Kim, ‘dat we op Eerste Kerstdag met een erg grote tas aankwamen. De kinderen waren dolblij.’ Iedereen was blij, het was erg gezellig. Erg kerstelijk, noemt Kim het. Maar er was zoveel gedoneerd dat de weldoeners veel geld over hadden. Daarom kochten ze voor elk gezin ook nog eens een tablet. ‘Zie het als een familie cadeau, zodat ook zij de digitale slag kunnen maken. Zodat de kinderen mee kunnen. De jongste van de dertien was 2 jaar, de oudste 19.

Op de foto worden Liam en Kyra van der Sluis uit Haulerwijk verwend. Ze hebben speelgoed voor een heel jaar. Een succes is deze actie zeker te noemen. Maar of het er nog een tweede keer van komt? ‘Ik zat dit jaar in between jobs’, zegt Kim. ‘Ik merkte dat het veel tijd kostte om te regelen. Het lijkt me leuk om nog eens iets te doen, maar of dat meteen volgend jaar al is, durf ik niet te zeggen.’ Kim en Tybion wonen sinds een half jaar in Oosterwolde en hadden op deze manier een fantastische binnenkomer.

Nieuws

menu