Startsubsidies helpen werkgelegenheid in de zorg. Twee projecten krijgen geld uit Regio Deal Zuidoost Friesland

Een verpleegkundige aan het werk in een ziekenhuis. Foto ANP Foto: Niels Wenstedt

Twee projecten ontvangen van de gemeente een startsubsidie om de werkgelegenheid in de zorg te versterken. Het gaat om in totaal 100.000 euro. De subsidie maakt onderdeel uit van de Regio Deal Zuidoost Friesland.

Het project ‘Ik doe er toe’: Arbeidsparticipatie statushouders in de zorg in Zuidoost Friesland, van ZuidOostZorg en Partisan Medical Mercenaries ontvangt 50.000 euro. Het project ‘De Mienskiphûskeamer de Kompenije’ van Caleidoscoop ontvangt een zelfde bedrag.

De projecten die subsidie krijgen, helpen het personeelstekort in de zorg in de regio op te lossen. Samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers staat hierbij centraal.

Statushouders

Met het project ‘Ik doe ertoe’ leidt ZuidOostZorg statushouders toe naar een baan in de zorg. Samen met Partisan medical mercenaries starten zij leer-werk-trajecten met aandacht voor taal en cultuur op de werkvloer. Voor de zorg wordt op deze manier een nieuwe bron van potentiele arbeidskrachten aangeboord.

Mienskiphûskeamer

Met het project ‘De Mienskiphûskeamer’ ziet Caleidoscoop kansen om de zorg anders te organiseren én bij te dragen aan het welzijn van zorgbehoevende ouderen. Ouderen met en zonder een indicatie voor lichte thuiszorg kunnen terecht in de Mienskipshûskeamer. Er is zorg en sociaal samenzijn onder begeleiding van een speciale thuiszorgmedewerker ‘meiwurker soarch en meidwaan’. Deze nieuwe rol moet het werken in de (thuis)zorg aantrekkelijker maken. De huiskamer bespaart de thuiszorgmedewerkers reistijd, waardoor ze die tijd meer kunnen inzetten voor zorg.

Nieuws

menu