Stapdiploma's worden met versierde bus rondgebracht

De vier kinderen die in Haulerwijk hun diploma ontvingen, samen met Stapmedewerkers.

De vier kinderen die in Haulerwijk hun diploma ontvingen, samen met Stapmedewerkers. Rens Hooyenga

Stapmedewerkers van Scala waren deze week bezig met een versierde bus, slingers en de Stapdiploma’s voor de stapgezinnen. Door de versoepelingen was het in sommige dorpen zelfs mogelijk een diplomafeestje te organiseren.

“We zijn blij dat we dit jaar in deze dorpen coronaproof het diplomafeest konden vieren, vorig jaar kon dit niet”, vertelde Hermienna van der Bij, Stapmedewerker bij Scala Het Jonge Kind.

In Ooststellingwerf ontvingen 18 kinderen een Stapdiploma. Met een versierde bus werd in Appelscha, Donkerbroek en Oldeberkoop het Stapdiploma met een cadeautje thuisbezorgd bij het gezin dat zij de afgelopen twee jaren wekelijks heeft ondersteund bij het uitvoeren van de activiteiten van Instapje, Opstapje of Opstap. In Haulerwijk en in Oosterwolde werd het diploma uitgereikt tijdens een diplomafeestje, waar ook een poppenspeler bij aanwezig was.

Stapprogramma’s

Sinds 1996 zijn de Stapprogramma’s, uitgevoerd door Stichting Scala, een feit in Ooststellingwerf. Opstapje is een tweejarige spel- en leerprogramma voor kinderen van 2-4 jaar waarbij ouders hun eigen kind, d.m.v. activiteiten, voorbereiden op de basisschool. Als voorloper op Opstapje kunnen kinderen vanaf 1 jaar deelnemen aan Instapje. Opstap is het programma voor kleuters die door de activiteiten worden voorbereid op groep 3. Wekelijks krijgen de gezinnen bezoek van één van de Stapmedewerkers die hen bij het uitvoeren van het programma ondersteunt. De Stapprogramma’s bestaan uit werkmateriaal met daarin verhaaltjes, liedjes en oefeningen en speelgoed waarmee de ouders samen met hun kind aan de slag gaan.