Sportkoffertjes voor nog meer peuters en ouders

Kinderen zijn blij met de sportkoffertjes. Eigen foto

Ieder kind heeft recht op een gezonde leefstijl. Dat is het motto van het Rotary Healthy Kids Programma. Het programma is opgezet door Rotaryclub Oosterwolde en Scala Welzijn. Sinds juni 2021 zijn er binnen het Rotary Healthy Kids Programma allerlei activiteiten opgezet om jonge kinderen bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid bij het maken van gezonde keuzes.

Sinds het begin zijn georganiseerd: tennisclinics in samenwerking met Tennisclub Oosterwolde, kookworkshops verzorgd door Mama Mascha (lekker genieten van gezond eten), beweeglessen voor peuters, en het vijf keer per jaar verzorgen van fruit en groente voor kinderen van de peuterspeelgroepen en kinderopvang. Naast de zelf ontwikkelde activiteiten binnen het programma, haakte Rotary Healthy Kids graag aan bij andere sportieve evenementen, gericht op jonge kinderen. Zo zijn er tijdens de Rotary N381 Walk waterbidons en fruit uitgedeeld. Op het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi was Rotary Healthy Kids present om water en fruit uit te delen aan de jonge korfballers evenals bij de speciale peuter en kleuter sportmiddag.

Met de goede samenwerking met de scholen, peuterspeelgroepen en kinderopvang is Rotary erg blij: dat is voorwaarde voor geslaagde activiteiten. De grote deelname van kinderen aan de activiteiten en hun enthousiaste reacties, net als dezelfde reacties van ouders en van de juffen en meesters laat zien dat het Rotary Healthy Kids Programma wordt gewaardeerd en ertoe doet. Dat is prachtig en een mooie stimulans voor een succesvol vervolg. Natuurlijk worden succesvolle activiteiten voortgezet en nieuwe activiteiten georganiseerd.

Van Jongs af aan Vaardig

RHKO neemt ook deel aan de werkgroep Van Jongs af aan Vaardig van het Lokaal sportakkoord. In deze werkgroep heeft RHKO het idee geopperd om sportkoffertjes via peuterspeelgroepen en kinderopvang uit te lenen aan ouders,. Zodat ook thuis het bewegen op een leuke manier gestimuleerd wordt. De werkgroep heeft positief ingestemd en zo is er de afgelopen tijd een proef gehouden. RHKO heeft 4 sportkoffers vol spelmateriaal samengesteld in overleg met deskundigen en naar vier locaties gebracht. De pedagogisch medewerkers van kinderopvang en peuterspeelgroepen zijn enthousiast over de koffertjes en nog belangrijker, de peuters en hun ouders ook. Een van de reacties: ,,Mijn zoon was al enthousiast dat hij de koffer mee naar huis kreeg en eenmaal thuis erg blij dat hij de koffer open mocht maken. Heerlijk mee gespeeld. Veel plezier gehad van de koffer! Het uitpakken was al een feestje.”

Na deze geslaagde proef zijn donderdag 23 februari sportkoffertjes gebracht door Rotarians naar alle kinderopvang organisaties en peuterspeelgroepen: in totaal 16 koffertjes. Wie meer wil weten over alle activiteiten van Rotary Healthy Kids, op de website van Rotary is meer informatie te vinden.

Nieuws

menu