Slagerij Aldershof bestaat 60 jaar in Oosterwolde

Vader en zoon Karel en Bertus Aldershof. Foto: Rens Hooyenga

Slagerij Aldershof bestaat zestig jaar. Van donderdag 2 tot en met zaterdag 4 maart is het daarom feest op Hornleger 8 in Oosterwolde. De slagerij stunt met diverse aanbiedingen en ook kunnen klanten een leverworst winnen.

In 1963 nam Bertus Aldershof een slagerij over van Bertus Mulder op Rijweg 24 in Oosterwolde. Hij runde het bedrijf samen met zijn zoon Karel. Er werd tevens geslacht. ,,De boeren kwamen destijds zelf langs om het vee te brengen”, zegt Bertus, de huidige eigenaar en zoon van Karel. Daarnaast was er een worstenmakerij.

Het vlees moest vroeger ook naar de klanten toegebracht worden en dat was in de winter wanneer het spekglad was soms een hele onderneming. De winter van 1968 wordt in het bijzonder herinnerd. Het was spekglad en de slager moest een weg zien te vinden door hoge sneeuwduinen. ,,En dat helemaal lopende naar de buurtschappen Laagduurswoude en Prandinga.”

Op de vraag of er klanten waren die speciale wensen hadden, wordt gemeld, dat in de Molukse gemeenschap destijds nogal eens werd gevraagd naar longen en magen. Als dank kreeg de slager destijds een luciferdooshouder van zilver cadeau met daarop het wapen van de Molukken gegraveerd. ,,Het is nog altijd in ons bezit.”

Doordat het pand aan de Rijweg te klein werd, moest werd er uitgekeken naar een andere locatie om te slachten. Deze werd in 1981 gevonden op het industrieterrein aan de Hornleger. Het bedrijf werd flink vergroot. Het slachthuis bestaat uit een bebouwde ruimte van circa zevenhonderd vierkante meter. In 2012 werd de winkel met worstenmakerij verhuisd naar hetzelfde adres, ,,om de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn’’.

Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een slagerij die nog steeds zelf slacht met vele ambachtelijke producten en specialiteiten. Worsten en vleeswaren komen uit de eigen ambachtelijke worstmakerij. Ook is de barbecueservice erg populair. ,,Mijn vader, Karel, is nog steeds werkzaam in het bedrijf net als mijn broer Peter en zijn vrouw Joke. Iedereen werkt mee binnen het familiebedrijf. Bertus en Peter zijn nu de vierde generatie van de familie. We zien het allemaal als hobby en dat is fantastisch.”

De familie is trots dat ze hun 60-jarige jubileum mogen vieren ,,en dat doen we uiteraard graag met onze klanten”. Naast de vele aanbiedingen maken de klanten kans op gratis leverworst. De klant mag een stuk leverworst uitkiezen en daarvan het gewicht raden. Als dit gewicht goed geraden wordt, mag het stuk gratis in de boodschappentas worden gedaan. Natuurlijk hoeft het exacte gewicht niet geraden te worden. De klant mag er twintig gram naast zitten. Als het niet geraden wordt, moet er gewoon betaald worden.

Slagerij Aldershof is te vinden op Hornleger 8 in Oosterwolde.

Nieuws

menu