Sinterklaas brengt cadeaus langs bij gezinnen met kleine beurs

Ruim 150 kinderen in Ooststellingwerf werden voor Sinterklaasavond verrast door de hulpjes van Sinterklaas. Eigen foto

86 Zakken met daarin speelgoed stonden opgestapeld in de sportruimte bij stichting Scala.

Ruim 150 kinderen in Ooststellingwerf werden voor Sinterklaasavond verrast door de hulpjes van Sinterklaas. Net als vorig jaar staken de Voedselbank, stichting Present, Humanitas, Scala en de gemeente hun handen uit de mouwen en zo kon ook dit jaar een grote Sinterklaasactie organisatorisch én financieel goed geregeld worden. Speciaal dit jaar deed stichting Horse Out mee aan de Sinterklaasactie door een paardenrit te organiseren. De opbrengsten van deze rit zijn gedoneerd aan de Rotary, die dit bedrag weer symbolisch overdroeg aan Dominique Tacx van Scala, die verantwoordelijk is voor de coördinatie van de Sinterklaasactie.

De bekende jutezakken met cadeaus werden ingepakt door stagiaires en deelnemers van het Scala sociaal activeringsproject ‘Iedereen in Beweging’.

De vrijwilligers van stichting Present, de Rotary en Humanitas bezorgden de cadeaus thuis bij de kinderen t/m 12 jaar, uit gezinnen met een minimuminkomen. Aan oudere broers, zussen en ouders werd ook gedacht. Zij kregen wat lekkers en een cadeautje. ‘’Het is fijn dat we door donaties deze actie weer konden doen dit jaar. Hierdoor konden we een hoop kinderen blij maken’’, vertelt Dominique Tacx.

Naast bovengenoemde organisaties werd de actie mede mogelijk gemaakt door stichting Horse out, Top1Toys Oosterwolde, de Rotaryclub Oosterwolde en Albert Heijn Oosterwolde. Zij deden een donatie, zorgden voor cadeautjes, pakten de cadeautjes in en/of gaven korting.

Nieuws

menu