Simon ter Heide sluit zich aan bij Lokaal Sociaal Ooststellingwerf. 'Het is beter, zo vlak voor de verkiezingen, de kiezers duidelijkheid te verschaffen'

Simon ter Heide doet zijn verhaal. NDC/ Niek van der Oord

Simon ter Heide sluit zich met onmiddellijke ingang aan bij de fractie Lokaal Sociaal Ooststellingwerf (LSO). Ter Heide zat eerder jarenlang voor de PvdA in de gemeenteraad. De laatste jaren was hij zelfstandig raadslid actief.

Ter Heide: “Ik was eerst van plan om tot de verkiezingen als eenpitter te functioneren en daarna als lid van LSO aan de verkiezingen mee te doen. Dat laatste gebeurt nog steeds, maar ik treed dus eerder toe”, zegt de nestor van de gemeenteraad. Hij vindt het verstandig om niet langer als ‘kleine zelfstandige’ door te gaan.

Het wekt wellicht ook verwarring bij de inwoners van Ooststellingwerf. Ter Heide: “Het is beter, zo vlak voor de verkiezingen, de kiezers duidelijkheid te verschaffen. Dan kunnen ze straks ook beter hun keuze maken. Bovendien is er nu weer een lokale partij minder.”

Marcel Moes, fractievoorzitter van LSO is blij met het besluit van Ter Heide. “We merkten wel dat er onduidelijkheid heerste over de positie van Ter Heide. Was hij nu wel of niet bij LSO. En dat is nu voorbij.” Hij is ook tevreden met het feit dat de inwoner van Oldeberkoop meedoet met de verkiezingen. De partij haalt een brok aan ervaring, financiële kennis en geheugen binnen. “Vooral dat laatste is van belang omdat aan besluitvorming vaak een langdurig proces vooraf gaat. Soms jaren. Dan is kennis van het verleden een aanwinst”, aldus Moes.

Nieuws

Meest gelezen