Bedreigde kinderboekenschrijver Pim Lammers uit Oosterwolde leest op Boekenbal gedicht voor: hij krijgt een staande ovatie

Schrijver Pim Lammers. Foto: Renée de Groot

Schrijver Pim Lammers heeft vrijdagavond in Amsterdam het Boekenbal geopend. Hij las bij aanvang van het feest op het podium van schouwburg ITA in Amsterdam het gedicht ‘Gestolen’ voor. Het is de tekst die Lammers later dit jaar had willen voordragen tijdens de Kinderboekenweek.

De 29-jarige auteur uit Oosterwolde gaf begin februari de opdracht voor het Kinderboekenweekgedicht terug nadat hij doodsbedreigingen ontving. Deze volgden nadat online ophef ontstond vanwege een oud verhaal dat de auteur in het verleden voor volwassenen had geschreven. Het was de eerste maal sinds begin februari dat de auteur weer in het openbaar verscheen.

Gestolen gaat over de liefde van ouders voor hun kinderen en de liefde tussen broers en zussen. Boekenkoepel CPNB, die zowel de Boekenweek als het boekenbal organiseert, laat weten dat Lammers het gedicht eenmalig voordroeg.

De auteur had de tekst al geschreven toen hij op 4 februari besloot de opdracht terug te geven vanwege de doodsbedreigingen.

Het onderzoek naar de dreigementen loopt nog. De politie heeft inmiddels drie verdachten op het oog.

Nieuws

menu