Scholieren en professionals ontmoeten elkaar op speeddate in gemeentehuis in Oosterwolde

Wethouder Jan van Weperen opent in het gemeentehuis het Speeddate evenement. Eigen foto

Wethouder Jan van Weperen opent in het gemeentehuis het Speeddate evenement. Eigen foto

Ruim honderd leerlingen van het Stellingwerf College in Oosterwolde en van csg Liudger in Waskemeer gingen maandag in gesprek met meer dan veertig beroepsbeoefenaren.

Dat waren de ingrediënten voor de dertiende editie van het speeddate evenement in het gemeentehuis in Oosterwolde. Jaarlijks organiseert Rotaryclub Oosterwolde het speeddaten in samenwerking met het Stellingwerf College en Liudger.

Wethouder Jan van Weperen verzorgde het welkomstwoord. Hij spoorde leerlingen aan vooral veel vragen te stellen. Vervolgens spraken de Havo en VMBO leerlingen in sessies van twintig minuten met vijf verschillende professionals: van stewardess tot accountant, van makelaar tot doktersassistent en van politieagent tot systeembeheerder.

De speeddates zijn bedoeld om de leerlingen te helpen bij het kiezen van een vervolgopleiding. De voorbereiding voor het speeddate evenement begon al op school. De leerlingen hadden hun voorkeuren opgegeven voor de professionals die ze wilden spreken en de nodige vragen voorbereid.