SAR Nederland deelt 60 kerstpakketten uit in Oosterwolde

SAR Nederland (Search and Rescue) deelt kerstpakketten uit bij De Kompaan in Oosterwolde. FOTO RENS HOOYENGA

Bijna 60 huishoudens in de gemeente hebben afgelopen zaterdag bij Stichting Scala in Oosterwolde een kerstpakket ontvangen via SAR Nederland.

‘Normaal zijn wij op zoek naar mensen die vermist zijn met een team en met onze uitrusting maar een paar weken geleden werd in een programma op tv vertelt dat er kinderen zonder eten naar school gaan, dat greep ons meteen. Toen hebben wij besloten om meteen iets te organiseren. We zijn toen groothandels en winkels afgegaan. Alle spullen en het eten willen we overhandigen aan minima’, zegt Houwina Postma.

In Oosterwolde kwam SAR Nederland aan met motoren en zij reden eerst diverse rondjes door Oosterwolde. ‘We hopen met deze actie ons steentje bij te dragen. We zijn ook dankbaar voor de winkeliers in Oosterwolde die op de valreep ook hun steentje hebben bijgedragen ondanks deze coronatijd en stichting Scala die op korte termijn gezinnen wist op te trommelen’, vertelt Roel Wijbenga.

SAR Nederland

SAR Nederland bestaat uit vrijwilligers die zich inzetten voor de stichting. SAR sponsoren? Dat kan. Een gift komt voor honderd procent ten goede aan SAR Nederland.

Nieuws

menu