Rotary Healthy Kids Ooststellingwerf laat kinderen op basisscholen gezond eten en voldoende bewegen

Geke Smeenk van de Lijkele Postma Stichting overhandigt een cheque van 5000 aan Hester Plomp, voorzitter van de Rotaryclub Oosterwolde.

Geke Smeenk van de Lijkele Postma Stichting overhandigt een cheque van 5000 aan Hester Plomp, voorzitter van de Rotaryclub Oosterwolde. Eigen foto

Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ heeft Rotaryclub Oosterwolde samen met Scala Welzijn ‘Rotary Healthy Kids Ooststellingwerf’ opgezet. Het initiatief richt zich op gezond eten en drinken en voldoende bewegen voor jonge kinderen. Rotary Healthy Kids Ooststellingwerf maakt kinderen al vroeg bewust van hun eigen verantwoordelijkheid bij het maken van gezonde keuzes.

Het project ging vorig jaar van start. Alle peuterspeelzalen en kinderopvanginstellingen in Ooststellingwerf ontvangen sindsdien regelmatig gezond snoepgoed in de vorm van een kistje fruit. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door De Kistenkoning uit Oosterwolde.

Kookworkshops

In maart werden tennislessen aangeboden voor basisschoolkinderen uit groep 3 tot en met 6. Afgelopen week ging Rotary Healthy Kids Ooststellingwerf ook voor de oudste kinderen op de basisschool van start. Kookstudio Mama Mascha verzorgde op verschillende basisscholen een kookworkshop met gezonde producten en ingrediënten voor kinderen uit groep 7 en 8. Het thema van de workshops was ‘Samen genieten van gezond eten’.

Verschillende fondsen die zich inzetten voor het verbeteren van de leefbaarheid voor kinderen ondersteunen Rotary Healthy Kids Ooststellingwerf. Zo doneerde Sichting Bercoop Fonds 5000 euro voor het organiseren van de kookworkshops.

Daarnaast overhandigde Geke Smeenk van de Lijkele Postma Stichting voorafgaand aan de kookworkshop op OBS Boekhorst in Oosterwolde een cheque van 5000 aan Hester Plomp, voorzitter van de Rotaryclub Oosterwolde. De Lijkele Postma Stichting ondersteunt organisaties en initiatieven die zich richten op het verbeteren van de leefbaarheid voor kinderen in Ooststellingwerf.