Renske van der Tempel nieuw gezicht bovenin kandidatenlijst D66. ‘Tegenwoordig is mienskip of noaberschap nog belangrijker'

Tammo Munting is na twaalf jaar in de raad alleen nog beschikbaar als lijstduwer.

Tammo Munting is na twaalf jaar in de raad alleen nog beschikbaar als lijstduwer. Lourens Looijenga

Ook D66 Ooststellingwerf heeft via een digitale stemming haar kandidatenlijst vastgesteld. Deze bestaat nu uit negen personen, en er worden nog een aantal lijstduwers toegevoegd. D66 verwacht uiteindelijk met een lijst van 13 kandidaten te komen.

Eerder al was commissielid Ignas Minnema (51) uit Makkinga gekozen als lijsttrekker. Minnema is werkzaam als financieel adviseur bij de gemeente Tynaarlo. Hij volgt Tammo Munting op. Die is na twaalf jaar in de raad alleen nog beschikbaar als lijstduwer.

Nieuwkomer

Renske van der Tempel (43) uit Appelscha is de opvallendste nieuwkomer op een verkiesbare tweede plek. Van der Tempel is werkzaam als bestuurssecretaris bij Woningstichting Wierden en Borgen. Ze is van huis uit jurist. Zij was eerder adviseur van een wethouder bij de gemeente Rotterdam. Ook heeft zij elf jaar ervaring als griffier bij de gemeenten Albrandswaard en Achtkarspelen. Ze is één van de vijf vrouwen op de kandidatenlijst van D66.

Pieter Reitsma (52) uit Oosterwolde is voor D66 Ooststellingwerf op plek drie een bekend gezicht. Reitsma is onlangs geïnstalleerd als commissielid voor D66, en heeft dit ook al eerder gedaan. Inge Prins (39) uit Oosterwolde op plek vier heeft al veel ervaring als raadslid voor D66. Prins werkt momenteel als productieregisseur bij het Instituut voor Mijnbouwschade Groningen. Ze is van huis uit jurist en econoom. Ze is eerder al bijna elf jaar raadslid en fractievoorzitter geweest voor D66 in Alphen aan den Rijn.

Verkiezingsprogramma

In het verkiezingsprogramma van D66 Ooststellingwerf komen thema’s als woningbouw, klimaat en onderwijs prominent naar voren. Het verkiezingsprogramma wordt 20 december door de leden vastgesteld. D66 vindt het van belang dat in Ooststellingwerf iedereen mee telt en er toe doet. ‘Tegenwoordig is mienskip of noaberschap nog belangrijker, omzien naar elkaar.’

De kandidatenlijst:

  1. Ignas Minnema (Makkinga)
  2. Renske van der Tempel (Appelscha)
  3. Pieter Reitsma (Oosterwolde)
  4. Inge Prins (Oosterwolde)
  5. John Hilbers (Waskemeer)
  6. Alice Vloet (Donkerbroek)
  7. Kees Izelaar (Donkerbroek)
  8. Pieter Berends (Haulerwijk)