Prinses Kattenkwaad riddert toffe peren

Het schooljaar 2020/2021 werd afgesloten met een laatste en feestelijke VVE Thuis bijeenkomst.

Het schooljaar 2020/2021 werd afgesloten met een laatste en feestelijke VVE Thuis bijeenkomst. Rens Hooyenga

Het schooljaar is bijna voorbij en daarom was het deze week feest bij stichting Scala. Achttien kinderen en hun ouders kregen een VVE diploma en daarnaast werden er drie certificaten uitgereikt.

Het schooljaar 2020/2021 werd afgesloten met een laatste en feestelijke VVE Thuis bijeenkomst. De VVE bijeenkomsten begonnen in september 2020. Na tussenpozen door lockdowns en door ook online bijeenkomsten aan te bieden konden deze week achttien gezinnen het VVE Thuis programma afronden.

Thema’s

Gezinnen die deelnemen aan VVE Thuis krijgen na acht bijeenkomsten met verschillende thema’s als verkeer, boerderij, lente, en winter een diploma. De wethouder Esther Verhagen gaf de ouders een compliment dat zij voor VVE Thuis hebben gekozen en daarmee in zichzelf als ouder investeren. ‘Je mag trots zijn dat je als ouder in jezelf en je kindje investeert. Opvoeden is moeilijk, want hoe stel je grenzen? Juist door in jezelf te investeren en met andere ouders ervaringen uit te wisselen doe je opvoedvaardigheden op en geef je je kindje een fundament mee voor het leven.’

In twee kleine groepen en op afstand van elkaar kwamen de ouders nog een laatste keer voor de zomervakantie bij elkaar om VVE Thuis feestelijk af te sluiten. Alle kinderen werden daarbij door prinses Kattenkwaad geridderd in de orde van de toffe peer.

Stimuleren

VVE Thuis wordt sinds 2017 uitgevoerd op diverse peuterspeelgroeplocaties en basisscholen. Tijdens acht ouderbijeenkomsten krijgen ouders materialen en activiteiten aangereikt om thuis hun kind extra te kunnen stimuleren in zijn/haar ontwikkeling. De activiteiten van VVE Thuis zijn themagericht en sluiten aan bij de thema’s van de peuterspeelgroep of basisschool. Door thuis spelenderwijs activiteiten aan te bieden die passen bij het thema van de peuterspeelgroep of basisschool, onthouden kinderen sneller nieuwe woorden.

In het aankomende schooljaar wordt VVE Thuis peuters uitgevoerd op alle VVE peuterspeelgroeplocaties. Daarnaast wordt komend schooljaar VVE Thuis kleuters uitgevoerd op basisscholen In De Kring, Boekhorst en De Toekan in Oosterwolde en De Laweij in Haulerwijk.