Popworkshop Ooststellingwerf start in januari

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Speel je gitaar, maar kom je niet verder dan thuis wat pingelen op de bank? Heb je drumlessen gehad maar verveel je je nu wat alleen op je zolderkamertje of altijd al in een bandje willen spelen of zingen, maar je weet niet ‘hoe of wat’? Dan is de popworkshop Ooststellingwerf wellicht iets om in de agenda te schrijven.

Het is een idee van stichting De Kortsluiting en Kunst & COO. Zij bieden een poppodium waar alle geïnteresseerden de mogelijkheid geboden wordt om in een bandvorm te spelen, samen met ervaren en onervaren muzikanten. Er hebben zich al een paar mensen aangemeld, maar gezocht wordt nog naar gitaristen, bassisten, drummers, blazers, toetsenisten, zangers, zangeressen percussionisten en al waar nog meer muziek uitkomt. Ook iemand die wil leren om met een installatie om te gaan is welkom.

Hoe oud de deelnemers zijn, maakt niet uit. Ervaring evenmin. De enige eis is dat de deelnemer wel een instrument kan bespelen of kan zingen. De bedoeling is dat er twaalf keer, op maandagavond, gerepeteerd wordt. Tussendoor wordt er thuis goed geoefend om op maandagavond weer lekker samen te spelen. Na twaalf repetities volgt er een heus optreden voor publiek. Alle repetities vinden plaats met professionele begeleiding van een muziekdocent in de lokalen van de muziekschool bij Kunst & COO in Oosterwolde. Deelnemers tot 23 jaar betalen vijf euro per keer. Ben je ouder dan 23 jaar, dan wordt er tien euro per keer betaald.

Op maandag 19 december om 20.00 uur wordt er een informatieavond in de muziekschool gehouden. Hier wordt alle informatie gegeven en er is ruimte om vragen te stellen. Opgeven voor deelname aan de informatieavond of popworkshop kan via het emailadres: popworkshop@dekortsluiting.nl. Er wordt in eerste instantie met maximaal twee ‘bands’ gestart, dus vol is vol.